Salam Alaikum

BismillÃh HirRohmaanir Rohimm

Kata Hikmah AM

~~~... aku BERANI kerana BENAR, lalu aku tidak GENTAR. aku bukan JEBAT, dan aku bukanlah juga TUAH. tetapi, aku adalah hamba doif yang bergelar KHALIFAH di muka bumi ALLAH ...~~~


biar orang hina diri kita tapi jangan kita hina diri sendiri, biar orang lukakan hati kita, jangan kita sesekali melukai diri sendiri, kita berhak atas diri kita sesungguhnya air mata itu adalah penyampai perasaan dan luahan jiwa..

yA AllAh, ApAbIlA ENGKAU mEmAnggIlkU, AmbIlAh AkU dAlAm kEAdAAn KhUsnUl KhOtImAh dAn sEmpAtkAnlAh AkU mEngUcApkAn kAlImAt "LA ILAHA ILLALLAH"

Ahli Jemaah

Network Blogger

Demi Masa

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Dan Penyayang

Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.

Segala hakcipta milik Allah S.W.T. Jika difikirkan perlu copy dan sebar, silakan. Tak perlu minta izin.

There’s No Copyright In Islam

Wednesday, July 7, 2010

Peringatan Buat Muslimah

Kami peringatkan kepada para muslimah untuk TIDAK mengupload gambar pose/snapshot ke dalam laman web sosial seperti Friendster, facebook, myspace, hi5 dan lain-lain termasuk umma-united mahupun blog. Kemungkinan gambar anda diedit. Walaupun dengan gambar wajah sahaja, gambar anda boleh dipotong, diedit dan beberapa efek foto digital, gambar anda boleh sahaja dijadikan gambar yang kurang sopan malahan berunsurkan lucah.

Manusia mempunyai pelbagai ragam, terutama yang munafik. Dinama meraka berpura baik di hadapan anda akan tetapi dibelakang, Allah saja yang tahu.. jadi awas wahai muslimahku… sesungguhnya Islam mengamanahkan anda untuk menjaga maruah masing-masing.. saya cuma mengingatkan, kerana kita tidak tahu, mungkin anda mangsa mereka yang seterusnya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...